071-8200242

Lowa Werkschoenen

Lowa Werkschoenen

Het is de missie van Lowa om zo hoog mogelijke kwaliteit te leveren. In elk stadium van de productontwikkeling komen de inzet van professionele schoenmakers en de ervaring om een perfecte schoen te construeren terug. De binnenvoering van de meeste Lowa werkschoenen is gemaakt van GORE-TEX zodat de schoenen goed kunnen ademen. Wil jij liever een leren binnenvoering? Kies dan voor de Lowa Leandro Work Lo S3 of de Lowa Leandro Work Mid S3. Alle Lowa werkschoenen zijn gecertificeerd volgens de EN ISO 20345 norm. Bekijk hieronder ons complete aanbod.

11 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

11 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Bekende modellen Lowa veiligheidsschoenen

Lowa werkschoenen Renegade Work GTX Mid S3
Lowa Renegade Work GTX Mid S3.
 De Lowa Renegade is misschien wel het bekendste model. Deze hoge veiligheidsschoen is S3 beveiligd met een verhoogde slipweerstand (SRC). De veiligheidsneus is gemaakt van staal. Deze schoen heeft een ondoordringbare LOWA ATC 2000 zool die bestand is tegen olie en benzine. Daarnaast heeft de zool een slipvrij noppenpatroon en een comfortabele demping. Wij hebben ook een lage variant van deze schoen in ons assortiment: de Lowa Renegade Work GTX Lo S3. Een laag model zorgt voor extra bewegingsvrijheid voor de enkel.Lowa werkschoen Innox GTX Lime Lo
Lowa Innox GTX Lime Lo S3. Deze Lowa werkschoen is beschikbaar in de kleuren groen, blauw en grijs. Het bovenmateriaal bevat waterafstotend nubuck en kunststof. Nubuck is een type leer dat lijkt op suede, maar het is wat steviger. De schoen heeft een GORE-TEX klimaatregulerend membraan waardoor de schoen waterdicht is en toch kan ademen. De slijtvaste beschermneus is gemaakt van staal. De LOWA WORK Sport zool is gemaakt van rubber/PU. De S3 beveiliging met extra slipweerstand (SRC) maakt het geheel af. S3 betekent dat de schoen onder andere de volgende eigenschappen heeft: antistatisch, energieabsorptie in de hak en een waterbestendige schacht.Lowa werkschoen Phantom Work GTX MID S3 SRC CI
Lowa Phantom Work Work GTX MID S3 SRC CL. Dit hoge model zorgt voor maximale bescherming. De bovenkant is gemaakt van waterafstotend Nubuck en kunststof. De schoen heeft een GORE-TEX voering en een LOWA G3 Multifunktion zool. Deze zool is gemaakt van innovatief textielweefsel en bijzonder zachte high-tech rubbermix. De metaal-vrije Lowa Phantom is S3 beveiligd met een extra slipweerstand (SRC). Ook is de schoen koude isolerend (CI), antistatisch, waterproof en bestendig tegen olie en petrolium.
Lowa werkschoenen Boreas Work GTX LO S3    
Lowa Boreas Work GTX Lo S3. Dit lage model biedt de gebruiker veel bewegingsvrijheid. De Lowa Boreas heeft een GORE-TEX voering. Het bovenmateriaal is gemaakt van waterafstotend Nubuck en kunststof. De hele binnenzool heeft antistatische eigenschappen. De tussenzool en de beschermende neus zijn beiden gemaakt van staal. Ook dit model heeft een extra slipweerstand (SRC) en is S3 beveiligd. Hierdoor is de schoen antistatisch, energieabsorberend en waterbestendig. Klik op een afbeelding om alle eigenschappen op een rijtje te zien. Het is ook mogelijk om een hogere variant van de Boreas te kopen (de Lowa Boreas Work GTX Mid S3).
  


Welke maat Lowa werkschoen heb jij?

​Om een schoenmaat zelf op te meten zet je de hak van de voet tegen de muur. Meet vervolgens de afstand van de muur tot aan de grote teen. Als de maat van de twee voeten verschilt, ga dan uit van de grootste maat. Gebruik vervolgens de onderstaande tabel om de voetlengte terug te rekenen naar de juiste schoenmaat.
 
Maattabel werkschoenen
Uw maat 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
Engelse maat 2,5-3 3,5 4-4,5 5 5,5-6 6,5 7-7,5 8 8,5-9 9,5 10-10,5 11 11,5-12 12,5-13 13,5 14-14,5
Voetlengte in cm 22,6 23,3 24 24,7 25,5 26,2 26,8 27,4 28 28,7 29,3 30 30,8 31,5 32,4 33
 


Welke veiligheidsnormen voor werkschoenen zijn er?

Basis: EN ISO 20344​ en EN ISO 20345
De basisnormering EN ISO 20344 is een algemene norm. Deze norm bepaalt of werkschoenen, veiligheidsschoenen en beschermende schoenen voldoen aan algemene eisen en testmethodes voor beroepsmatig gebruik. Een voorbeeld is het kwaliteit van het leer dat in de schoenen wordt gebruikt. De norm EN ISO 20345 bepaalt of de Lowa werkschoenen voldoen aan verschillende specifieke veiligheidsnormen. Deze normen zijn verdeeld in verschillende eisen die allemaal een aparte S-codering hebben. Deze S-codering staat voor 'safety'. De indeling van de S-codering ziet er als volgt uit:
 
S-codering  Uitleg
SB De werkschoen heeft een veiligheidsneus. Deze neus is gemaakt van staal, composiet of aluminium en heeft een minimale indeukresistentie van 200 Joule.
S1 Als SB plus antistatische eigenschappen, energieopname door de hak en een gesloten hiel.
S1P Als S1 plus een antiperforatie veiligheidszool van staal of kevlar.
S2 Als S1 plus een verhoogde weerstand tegen het binnendringen van water.
S3 Als S2 plus een antiperforatie veiligheidszool van staal of kevlar.
S4 Werklaarzen met composiet of stalen veiligheidsneus. De werklaars is gemaakt van waterdichte materialen zoals PU, rubber of kunststof.
S5 Als S4 plus een antiperforatie veiligheidszool van staal of kevlar.
 
Aanvullende eisen voor speciale toepassingen
Om een uitkomst te bieden voor alle werkomstandigheden voldoen Lowa werkschoenen aan aanvullende eisen. Hieronder staan alle symbolen uitgelegd:
 
Symbool Uitleg
De hele schoen
A Antistatische werkschoenen
E Energie-absorptie in de hak (20J)
HI Hitte isolerend
CI Koude isolerend
C Weerstand tegen electrische geleiding
WR Waterdichte aanhechting tussen de zool en de schacht
I Electrisch isolerende schoen
ESD Electro Static Discharging: dit voorkomt electronische oplading.
De zool en hiel
HRO Hittebestendige loopzool tot 300 graden Celsius
ORO De zool is bestand tegen koolwaterstoffen
FO Olie- en petrolium bestendig
P Perforatie weerstand in de zool
AN Enkelbescherming
​Het boven leer
ORU Bestand tegen vloeibare brandstoffen en olie
CR De schacht is bestendig tegen snijden.
WRU Schacht van de schoen is bestand tegen wateropname en waterinsijpeling
M Middenvoetsbeen bescherming (wreefbescherming 'metatarse')


Hoe verzorg je Lowa werkschoenen?

Tip 1: Borstelen en drogen
Borstel de Lowa werkschoenen eerst grondig als deze erg vies zijn. Vervolgens is het handig om de veters te verwijderen zodat alle plekken bereikbaar zijn. Maak daarna gebruik van warm water en indien nodig een reinigingsmiddel. Laat de schoenen hierna drogen in een goed ventilerende ruimte. Het is aan te raden dat de schoenen nog licht vochtig zijn als je gebruik maakt van impregneerspray (zie tip 3).  

Tip 2: Welke ruimte?
Kies bij voorkeur een ruimte die goed geventileerd is maar niet bij een warmtebron. Het leer in de schoen kan door de warmte uitdrogen of breken. Laat de schoenen niet drogen in de zon, in de badkamer, in de buurt van de verwarming, in de kachel of in de auto. Hierdoor kunnen namelijk barsten in het leer ontstaan. In vochtige ruimtes kunnen ook schimmels ontstaan.

Tip 3: Impregneren
De schoenen moeten licht vochtig zijn als ze worden ingespoten met impregneerspray. Hierdoor kan de spray diep doordringen in het materiaal van de schoen. Na 24 uur is de werking actief: de schoenen zijn weer vuil-en waterafstotend. Na ongeveer een week of 3 neemt het effect weer af. Ook zorgt de impregneerspray ervoor dat het leer goed blijft ademen.

Tip 4: Onderhoud
Als de schoenen vaak worden gedragen, is het aan te raden om de schoenen te behandelen met een zachte borstel en waxcreme of waxemulsie. Hierdoor blijven de schoenen robuust. Dit is ook aan te raden bij de schooenen met GORE-TEX membraan. Als je leer niet onderhoudt, dan droogt het uit en scheurt het in. Deze schade is onherstelbaar. Let op bij nubuckleer en suede: het oppervlak van het leer wordt gladder, glanzender en donkerder als de wax wordt aangebracht.


Kan ik de Lowa veiligheidsschoenen eerst passen?

​Natuurlijk! Jij bent van harte welkom om langs te komen in onze winkel in Leiderdorp. Workplanet is onderdeel van Planet Group en wij zijn sinds 2001 specialist op het gebied van werkkleding en werkschoenen. In onze winkel staan onze medewerkers voor jou klaar om een gratis advies te geven. Wij delen graag onze jarenlange ervaring met jou! Ervaar zelf de hoge kwaliteit van onze Lowa werkschoenen en bepaal zelf welk merk het best bij jouw wensen past. Het is ook mogelijk om direct contact op te nemen door ons te bellen (071-8200242) of een e-mailbericht te sturen.