071-8200242

Elten Werkschoenen

Elten Werkschoenen

Elten Benelux B.V. vertegenwoordigt de drie merken Elten, Lowa en Jori. Deze drie merken bieden innovatieve oplossingen om de voeten maximale bescherming te bieden. Hieronder staat ons ruime aanbod Elten werkschoenen voor alle prijsklassen en verschillende klantwensen. Alle producten zijn volgens EN ISO 20345 gecertificeerd en voldoen aan de hoogste eisen.

Artikelen 1 tot 16 van 59 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Artikelen 1 tot 16 van 59 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Bekende modellen Elten werkschoenen

Elten werkschoenen Lexa ESD S1

Elten werkschoen LEXA ESD S1. Deze lage dames werkschoen is gemaakt van Nubuck leer met een ademende binnenvoering van textiel. Deze Elten werkschoenen zijn S1 beveiligd en hebben veel beschermende eigenschappen, zoals een stalen neus, een SRC slipweerstand, een ESD inlegzool en een ESD berschermende softvlies binnenzool. De zool van de schoen is gemaakt van PU NOVA-F. De LEXA veiligheidsschoen is ook anti-statisch, heeft een energieabsorberende hak en is bestendig tegen olie & petrolium.
Elten werkschoenen Motion Mid ESD S2
Elten werkschoen Motion Mid ESD S2. Dit hoge en lichtgewicht model heren werkschoen heeft een ademende binnenvoering van textiel en is gemaakt van gehydrofobeerd microvezel en textielmateriaal CORDURA. Het algemende kenmerk van de stof CORDURA is dat het tegen een hoge belasting kan. De inlegzool PRO Grey en de binnenzool hebben allebei ESD eigenschappen (Electronic Static Discharge): dit voorkomt electrische oplading. De zool is gemaakt van TPU/PU. Deze Elten werkschoen is geheel waterproof, olie & petroliumbestendig en heeft een waterbestendige schacht. Andere producteigenschappen zijn: metaalvrij, anti-statisch, energieabsoberende hak en een ademende zool.


 

Elten werkschoenen Ghost lady low ESD SRC S3
Elten werkschoen Ghost Lady ESD SRC S3. De Ghost Lady is een elegant en laag model dames werkschoen met S3 beveiliging. Deze lichte veiligheidsschoen heeft een ademende binnenvoering van texiel en een stalen neus. De inlegzool (ESD PRO Lady Grey) en tussenzool zijn metaalvrij en zorgen ervoor dat er geen electrische oplading mogelijk is. De zool van de schoen is van het materiaal PU en heeft een SRC antislipweerstand. Dit betekent dat de zool voldoet aan de eisen van zowel de SRA als de SRB veiligheidsnorm. De gehele schoen is waterproof en olie & petrolium bestendig. Andere producteigenschappen zijn: antistatisch, energieabsorberende hak en een extra bescherming voor de middenvoet.Elten werkschoenen Neil S3
Elten werkschoen Neil S3. Dit hoge herenmodel is S3 beveiligd, metaal vrij en in zijn geheel olie & petrolium bestendig. De schoen is gemaakt van Nubuck, rundleder en textiel. De Neil S3 heeft een ademende binnenvoering (gemaakt van textiel) en een stalen, slijtvaste TPU-beschermneus. De inlegzool (PRO black) en de tussenzool zijn allebei metaalvrij. De SPORTICS zool is gemaakt van TPU/PU en bestand tegen perforatie. Andere producteigenschappen zijn antistatisch en een energieabsorberende hak.


 


Elten werkschoenen: de top op het gebied van veiligheid, comfort en technologie.

Sinds 1910 staat Elten bekend voor veiligheidsschoenen die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Alle modellen voldoen standaard aan de EN ISO 20345 certificering. Wij bieden u een ruim aanbod in alle prijsklassen en en voor bijna elk toepassingsgebied. Het merk Elten behoort tot de meest toonaangevende aanbieders van veiligheidsschoenen in Europa. Dit komt mede door de innovaties die in de schoenen zijn verwerkt. Een voorbeeld van een innovatie is het BIOMEX PROTECTION systeem dat zorgt voor bescherming tegen omzwikken. Een ander voorbeeld  is de tussenzool technologie Infinergy: een nieuw soort materiaal van BASF.

 

Welke schoenenseries zijn er?

ERGO ACTIVE, NOVA FIT en BIOMEX DYNAMIX
Alle schoenenseries zijn het resultaat van een intensieve samenwerking van experts en wetenschappers met de specialisten voor voetbescherming van Elten. In samenwerking met de orthopedisten van de universiteit Tubingen is de Schoenenserie 'Elten ERGO-ACTIVE' ontstaan. Deze serie verlegt alle grenzen op het gebied van pasvorm, klimaatregeling, comfort en antislipwerking. De serie NOVA FIT bevat een aantal Elten veiligheidsschoenen met een speciale pasvorm voor dames. De serie BIOMEX DYNAMICS zorgt ervoor dat er minder druk komt te staan op de gewrichten. Deze Elten werkschoenen bieden extra biomechanische ondersteuning tijdens het lopen.

SAFEGUARD en WELLMAXX
De serie SAFEGUARD is speciaal voor grote voeten. Een ander voorbeeld is de serie WELLMAXX, waarbij een nieuw soort materiaal in de tussenzool is verwerkt. Dit materiaal heet Infinergy (een nieuw soort materiaal van BASF). Het bijzondere aan dit materiaal is de sterk dempende en verende werking. Tot dusver kwam deze demping alleen voor in sportschoenen. De Infinergy innovatie zorgt voor extra draagcomfort.

 

Technologieën van de zolen in Elten veiligheidsschoenen

Zolen algemeen
De samenstelling van de loopzool is een bepalend criterium voor de veiligheid en het draagcomfort. Het materiaal, de profieldiepte en het profiel van de loopzool moeten zijn afgestemd op de desbetreffende gebruiksplaats. Afhankelijk van de werkomstandigheden zijn er veel varianten mogelijk. Bij zolen met 2 lagen is het grote voordeel dat er twee materialen kunnen worden gebruikt. Bijvoorbeeld rubber en PU.

Zolen: rubber
Rubber is robuust en hittebestendig. Rubberen loopzolen zijn stevig en kortdurend temperatuurbestendig tot 300 graden Celsius. Rubber is moeilijk te doordringen door scherpe voorwerpen en het materiaal is bestand tegen brandstof, olie, microben en meerdere chemicalien. Rubber is zwaarder dan PU en TPU en iets minder koudeflexibel. 

Zolen: POLYURETHAAN (PU)
PU is flexibel en stevig. Het materiaal zorgt voor extra dempingseigenschappen en dit leidt tot extra voetcomfort. Loopzolen uit PU houden stand bij temperaturen van -30 tot 130 graden Celsius. Net zoals rubberen zolen zijn PU zolen bestand tegen o.a. olie en brandstof. Het materiaal PU is slijtvast en veel lichter dan rubber.  

Zolen: THERMOPLASTISCH POLYURETHAAN (TPU)
De eigenschappen van TPU-loopzolen zijn op veel punten dezelfde als PU-loopzolen. Maar deze eigenschappen zijn allemaal versterkt door een speciaal vervaardigingsproces. Minder slijtage zorgt ervoor dat de veiligheidsschoenen nog duurzamer zijn. Ook de antislip is nog sterker. Een ander voorbeeld van het materiaal TPU is de hoge elasticiteit en kouderesistentie.

 

Materialen in de Elten werkschoenen

Leder
De kwaliteit van de materialen maakt het verschil. In de Elten werkschoenen worden leder en hightech materialen verwerkt. Door speciale processen bij de looiing en bereiding worden de positieve producteigenschappen van leder verbeterd. Het leder kenmerkt zich door goede ademingsactiviteit, duurzamheid, vormstabiliteit en flexabiliteit. Andere materialen die Elten in de schoenen verwerkt zoals textielmaterialen en hightech vezels, voldoen aan speciale eigenschappen. Slijtvastheid, duurzaamheid en speciale functies (zoals vochtopname of juist waterwerend, metaalvrij) zijn hierbij belangrijk.

CORDURA en GORE-TEX
Dit materiaal is een kwalitatief hoogwaardige stof van polyamidevezels. Deze stof is uiterst licht en ademend. Het is extreem goed bestand tegen scheuren en schuren waardoor CORDURA geschikt is als bovenmateriaal. Ten slotte is de stof vuil- en waterafstotend en het droogt snel. Schoenen met GORE-TEX zijn ideaal voor vele toepassingen. Een GORE-TEX membraam houdt de voeten droog en beschermd. Hierdoor biedt dit materiaal een optimaal klimaatcomfort.

 

Comfortabele Elten werkschoenen

Demping
Elten veiligheidsschoenen zijn geschikt voor beroepen waarbij men veel loopt, staat of buigt. Dit leidt tot verhoogde belastingen van voet-, knie- en heupgewrichten. Maar ook andere plekken zoals de rug wordt belast. Kies altijd voor een schoen die past bij de dagelijkse belasting. Bij een zware belasting moet de gehele voet maximale demping krijgen.

Naadloos bovenmateriaal met BOA SLUITSYSTEEM
Als er geen naad aanwezig is, kan deze ook niet scheuren. Een geheel nieuwe draagbeleving waarbij de schoen nog beter aan de natuurlijke vorm van de voet wordt aangepast. Pijnlijke en buigende drukplaatsen door de naad kunnen niet meer voorkomen. De schoen is ook nog eens makkelijker te reinigen en er kan geen vuil achterblijven. Om het geheel compleet te maken hebben sommige Elten schoenen ook nog eens een BOA Sluitsysteem: een innovatief systeem zonder veters, gespen of klittenband. Eenmaal vastgeklikt blijft alles op zijn plaats. Deze sluiting kan met 1 hand worden gesloten of geopend. Er hangen geen veters los dus dit reduceert tegelijkertijd het struikelgevaar.

3 inlegzolen 'Ergo-Active'
Elten biedt 3 typen inlegzolen aan voor het beste draagcomfort. De drie klassen die het merk hierin onderscheidt zijn: soft, medium en strong. Deze klassen zijn bepaald op basis van 3 typen voetsoorten. Hierdoor kan iedereen de loopdemping krijgen die hij/zij verdient. De Ergo-Active inlegzolen zijn dankzij de ESD uitrusting ook geschikt voor gebruik op werkplaatsen.


Aan welke veiligheidsnormen voldoen de Elten werkschoenen?

EN ISO 20344​ en EN ISO 20345
​De basisnormering EN ISO 20344 is een algemene norm en bepaalt of werkschoenen voldoen aan algemene eisen en testmethodes voor beroepsmatig gebruik. De norm EN ISO 20345 bepaalt of werkschoenen voldoen aan specifieke veiligheidsnormen die allemaal een aparte S-codering (de 'S' staat voor 'Safety') hebben. De indeling van de S-codering ziet er als volgt uit:

 
S-codering  Uitleg
SB De werkschoen heeft een veiligheidsneus. Deze neus is gemaakt van staal, composiet of aluminium en heeft een minimale indeukresistentie van 200 Joule.
S1 Als SB plus antistatische eigenschappen, energieopname door de hak en een gesloten hiel.
S1P Als S1 plus een antiperforatie veiligheidszool van staal of kevlar.
S2 Als S1 plus een verhoogde weerstand tegen het binnendringen van water.
S3 Als S2 plus een antiperforatie veiligheidszool van staal of kevlar.
S4 Werklaarzen met composiet of stalen veiligheidsneus. De werklaars is gemaakt van waterdichte materialen zoals PU, rubber of kunststof.
S5 Als S4 plus een antiperforatie veiligheidszool van staal of kevlar.
 

Aanvullende eisen voor speciale toepassingen in de Elten werkschoenen
 
Symbool Uitleg
De hele schoen
A Antistatische werkschoenen.
E Energie-absorptie in de hak (20J).
HI Hitte isolerend.
CI Koude isolerend.
C Weerstand tegen electrische geleiding.
WR Waterdichte aanhechting tussen de zool en de schacht.
I Electrisch isolerende schoen.
ESD Electro Static Discharging: dit voorkomt electronische oplading.
De zool en hiel
HRO Hittebestendige loopzool tot 300 graden Celsius.
ORO De zool is bestand tegen koolwaterstoffen.
FO Olie- en petrolium bestendig.
P Perforatie weerstand in de zool.
AN Enkelbescherming.
​Het boven leer
ORU Bestand tegen vloeibare brandstoffen en olie.
CR De schacht is bestendig tegen snijden.
WRU Schacht van de schoen is bestand tegen wateropname en waterinsijpeling.
M Middenvoetsbeen bescherming (wreefbescherming 'metatarse').


Voor welk beroep zijn de Elten werkschoenen geschikt?

Een beroep of branche bepaalt grotendeels de veiligheidsnorm waaraan een werkschoen moet voldoen. Bekijk voor alle adviezen ons totale overzicht van deze veiligheidsnormen. Hieronder volgt een kort overzicht:
 
Branche Advies veiligheidsnormering.
Agrarisch S2, S3, S4 en S5
Automotive SB, S1, S1P, S2 en S3
Bouw S3 en S5
Chemische industrie S1, S1P, S2, S3, S4 en S5
Electronics SB, S1, S1P, S2, S3, S4 en S5 + ESD
Farmaceutische industrie SB, S1, S1P, S2, S3, S4 en S5
Logistiek SB, S1, S1P, S2, S3, S4 en S5
Metaal S3, S5 + HRO
Security en Service SB, S1, S1P, S2, S3, S4 en S5
Voedselindustrie SB, S1, S1P, S2, S3, S4 en S5
Ziekenhuis en verzorging SB, S1, S1P, S2, S3, S4 en S5
Horeca SB, S1, S1P, S2, S3, S4 en S5


Hoe bereken je zelf de juiste schoenmaat van Elten werkschoenen?

Zet eerst de hak van de voet tegen de muur. Meet vervolgens de ​afstand van de muur tot de grote teen. Als de maat van de twee voeten verschilt, ga dan uit van de grootste maat. Gebruik vervolgens de onderstaande tabel en reken de voetlengte terug naar de juiste schoenmaat.
 
Maattabel Elten werkschoenen
Uw maat 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
Engelse maat 2,5-3 3,5 4-4,5 5 5,5-6 6,5 7-7,5 8 8,5-9 9,5 10-10,5 11 11,5-12 12,5-13 13,5 14-14,5
Voetlengte in cm 22,6 23,3 24 24,7 25,5 26,2 26,8 27,4 28 28,7 29,3 30 30,8 31,5 32,4 33

​Kan ik de werkschoenen eerst passen?

​Natuurlijk! Jij bent van harte welkom in onze winkel in Leiderdorp. Workplanet is onderdeel van Planet Group en wij zijn sinds 2001 specialist op het gebied van werkkleding en werkschoenen. In onze winkel staan onze medewerkers voor jou klaar om een gratis advies te geven. Wij delen graag onze jarenlange ervaring met Elten werkschoenen met jou! Ervaar zelf de hoge kwaliteit van onze werkschoenen en bepaal zelf welk merk het best bij jouw wensen past. Het is ook mogelijk om direct contact op te nemen door ons te bellen (071-8200242) of een e-mailbericht te sturen.