071-8200242

Diadora werkschoenen

Diadora werkschoenen

Het merk Diadora is opgericht in 1948 in Italië door Marcello Danieli. Het woord 'Diadora' stamt af van de Griekse term "dia-dora" en betekent "om geschenken en onderscheidingen te delen". Diadora werkschoenen staan bekend als de schoenen die ademen. Dit komt omdat het merk in 2009 is overgenomen door GEOX. Dit biedt jou een enorm voordeel omdat de GEOX-zolen ervoor zorgen dat de veiligheidsschoenen van Diadora kunnen ademen en waterdicht zijn. Dit zijn twee eigenschappen waar jij van dagelijks van zal profiteren tijdens het werk. Bekijk hieronder ons aanbod.

12 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

12 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

De visie van Diadora

Winnen is geen doel op zich, het is het hart van het bedrijf. Deze visie wil Diadora introduceren om een wereldleider te worden in de sport-, lifestyle- en veiligheidsmarkten. De Diadora werkschoenen worden geproduceerd met passie, een eigen Italiaanse stijl en technische innovatie. Creativiteit en verbeeldingskracht hebben het bedrijf groot gebracht. Constante innovatie en het ontwikkelen van nieuwe technologien worden toegepast op sport, welzijn en de veiligheid van het individu. Passie is de fundamentele waarde die het bedrijf altijd heeft gedreven. 


Bekende modellen Diadora werkschoenen

Diadora werkschoenen beat textile low S1P HRO SRC
Diadora werkschoen Beat textile low S1P HRO SRC. Deze lichte, lage werkschoen heeft een modern en sportief uiterlijk. Deze schoen is met name geschikt voor de branches Bouw en Installatie, Transport en Logistiek, Tuin en Bosbouw en Lichte Industrie. Alle Diadora veiligheidsschoenen zijn gecertificeerd volgens de CE en ISO 20345:2011. S1P betekent dat de veiligheidsschoen antistatisch (A) is en een energieabsorberende (E) hak heeft. Daarnaast is de schoen hitteisolerend (HI). De zool biedt weerstand tegen perforatie (P). Bovendien is de binnenzool vervangbaar en gemaakt van Latex met actieve carbons. SRC betekent dat de schoen voldoet aan de hoge eisen die gesteld worden aan allebei de normeringen SRA en SRB. Dit betekent dat de schoen extra slipweerstand heeft op zowel een keramische tegel met een laag schoonmaakmiddel als op een stalen plaat met glycerine. De veiligheidsneus is gemaakt van aluminium en de teenkap heeft een wijdte 11. Deze neus biedt weerstand tegen een impact tot en met 200J.


Diadora werkschoenen continental II werkschoen S3 SRC
Diadora Continental II werkschoen S3 SRC. Dit hoge model zorgt voor extra bescherming rondom de enkel en is EN20345 S3 SRC gecertificeerd. Deze schoen is geschikt voor de branches Bouw en Installatie, Transport en Logistiek en Tuin en Bosbouw. De buitenzool biedt weerstand tegen perforatie. De S3 SRC certificering betekent dat de schoen extra slipweerstand heeft (SRC), antistatisch (A) is en een energieabsorberende (E) hak heeft. De schoen heeft een PU Foam middenzool en een penetratiebestendige K-Sole tussenzool. De EVA binnenzool is thermogevormd en bovendien vervangbaar. De veiligheidsneus is gemaakt van staal en de stalen teenkap heeft een wijdte 10 en biedt weerstand tegen een imapct to en met 200J. Het materiaal van de bovenzijde van de schoen is Nubuck.


Diadora werkschoenen RUN S3 SRC ESD
Diadora werkschoen Run S3 SRC ESD. Dit lage model is geschikt voor de branches Industrie en Logistiek. Het model is gemaakt voor zowel mannen als vrouwen (unisex). Deze veiligheidsschoen is gecertificeerd volgens EN ISO 20145 (basis) en S3 SRC ESD. Dit betekent dat de schoen alle eigenschappen heeft van de S3 certificering en een extra slipweerstand heeft (SRC). Daarnaast heeft dit model een extra ESD bescherming. ESD staat voor 'Electric Static Discharging': deze eigenschap voorkomt dus electronische oplading. De stalen teenkap heeft een wijdte 10 en biedt weerstand tegen een impact tot 200J. De thermogevormde EVA binnenzool is vervangbaar en de K-Sole tussenzool is penetratiebestendig. De middenzool is gemaakt van PU foam en de PU buitenzool is zeer slijtvast.


Diadora werkschoenen Glove Tech low PRO S3 SRA HRO ESD
Diadora Glove Tech Low Pro werkschoen S3 SRA HRO ESD. Dit lage topmodel is geschikt voor zowel mannen als vrouwen (unisex) die werkzaam zijn in de branches Bouw en Installatie, Transport en Logistiek, Tuin en Bosbouw en Industrie. De schoen is gecertificeerd volens EN ISO 20145 (basis) en S3 SRA HRO ESD. SRA betekent dat deze schoen extra slipweerstand heeft op een keramische tegel met een laag schoonmaakmiddel. HRO betekent dat dit model een hittebestendige loopzool heeft tot en met 300 graden Celsius. ESD voorkomt dat deze veiligheidsschoen zich electronisch oplaadt. Andere bijzondere eigenschappen van deze schoen zijn het krasvrije, waterafstotende en ademende leer met het Net Breathing GEOX systeem. Vanzelfsprekend komen ook alle S3 eigenschappen terug in deze schoen, zoals: antistatisch, antiperforatie zool en een energieabsorptie in de hak.
 


Kan ik alle veiligheidsnormen in een overzicht zien?


EN ISO 20344
​De basisnormering EN ISO 20344 bepaalt of werkschoenen en veiligheidsschoenen voldoen aan algemene eisen en testmethodes voor beroepsmatig gebruik.

​EN ISO 20345
​De norm EN ISO 20345 bepaalt of werkschoenen voldoen aan verschillende specifieke veiligheidsnormen. Deze specifieke normen hebben allemaal een aparte S-codering ('Safety-code'). In onderstaande tabellen kun jij gemakkelijk alle uitleg bekijken.
 
S-codering  Uitleg
SB De werkschoen heeft een veiligheidsneus, gemaakt van staal, composiet of aluminium met een minimale indeukresistentie van 200 Joule.
S1 Als SB plus antistatische eigenschappen, energieopname door de hak en een gesloten hiel.
S1P Als S1 plus een antiperforatie veiligheidszool van staal of kevlar.
S2 Als S1 plus een verhoogde weerstand tegen het binnendringen van water.
S3 Als S2 plus een antiperforatie veiligheidszool van staal of kevlar.
S4 Werklaarzen met composiet of stalen veiligheidsneus. De werklaars is gemaakt van waterdichte materialen zoals PU, rubber of kunststof.
S5 Als S4 plus een antiperforatie veiligheidszool van staal of kevlar.
 
Speciale toepassingen en aanvullende eisen:
 
Symbool Uitleg
De hele schoen
A Antistatische werkschoenen
E Energie-absorptie in de hak (20J)
HI Hitte isolerend
CI Koude isolerend
C Weerstand tegen electrische geleiding
WR Waterdichte aanhechting tussen de zool en de schacht
I Electrisch isolerende schoen
ESD Electro Static Discharging: dit voorkomt electronische oplading.
De zool en hiel
HRO Hittebestendige loopzool tot 300 graden Celsius
ORO De zool is bestand tegen koolwaterstoffen
FO Olie- en petrolium bestendig
P Perforatie weerstand in de zool
AN Enkelbescherming
​Het boven leer
ORU Bestand tegen vloeibare brandstoffen en olie
CR De schacht is bestendig tegen snijden.
WRU Schacht van de schoen is bestand tegen wateropname en waterinsijpeling
M Middenvoetsbeen bescherming (wreefbescherming 'metatarse')


Wat betekent slipweerstand (SRA, SRB en SRC)?

Diadora werkschoenen met extra slipweerstand hebben drie verschillende normeringen: ​SRA​, ​SRB​ en ​SRC​. SRA betekent dat een werkschoen extra slipweerstand heeft op een keramische tegel met een laag schoonmaakmiddel. SRB houdt in dat de Diadora werkschoenen extra slipweerstand hebben op een stalen plaat met glycerine (olie-substantie). SRC houdt in dat de schoen zowel de SRA als de SRB eigenschappen heeft. SRC wordt dus toegekend aan veiligheidsschoenen die zowel de testen voor SRA + SRB doorstaan. 


​Hoe bereken je zelf de juiste schoenmaat?

​Zet de hak van de voet tegen de muur. Meet vervolgens de afstand van de muur tot aan de grote teen. Als de maat van de twee voeten verschilt, ga dan uit van de grootste maat. Gebruik vervolgens de onderstaande tabel om de voetlengte terug te rekenen naar de juiste schoenmaat.
 
Maattabel voor Diadora werkschoenen
Uw maat 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
Engelse maat 2,5-3 3,5 4-4,5 5 5,5-6 6,5 7-7,5 8 8,5-9 9,5 10-10,5 11 11,5-12 12,5-13 13,5 14-14,5
Voetlengte in cm 22,6 23,3 24 24,7 25,5 26,2 26,8 27,4 28 28,7 29,3 30 30,8 31,5 32,4 33


​Kan ik de Diadora werkschoenen eerst passen?

​Natuurlijk! Jij bent van harte welkom om langs te komen in onze winkel in Leiderdorp. Workplanet is onderdeel van Planet Group en wij zijn sinds 2001 specialist op het gebied van werkkleding en werkschoenen. In onze winkel staan onze medewerkers voor jou klaar om een gratis advies te geven. Wij delen graag onze jarenlange ervaring met jou! Ervaar zelf de hoge kwaliteit van onze werkschoenen en bepaal zelf welk merk het best bij jouw wensen past. Het is ook mogelijk om direct contact op te nemen door ons te bellen (071-8200242) of een e-mailbericht te sturen.